Naslovnica Region Protest u Beogradu: Crna Gora, Kosovo…

Protest u Beogradu: Crna Gora, Kosovo…

118
foto: RSE

Beograd — Ispred Skupštine Srbije po šesti put zaredom u nedjelju uveče okupili su se građani, a u odnosu na prethodne proteste, bio je primjetan značajno manji broj ljudi.

Saobraćaj je, kao i prethodnih večeri, bio blokiran u oba smjera, a iza parlamenta bile su raspoređene policijske snage koje nisu reagovale.

Građani su počeli da se okupljaju oko 20 sati, a već oko 23 su krenuli da se razilaze. Na betonu na platou ispred Skupštine crnim sprejem ispisani su grafiti sa porukama “Ostavka” i “Svi u napad”, a na stubovima Skupštine je ispisano: “Za koga radite bre”, prenosi Radio Slobodna Evropa.

U nekoliko navrata demonstranti su, i pored zaštitne ograde, uspjeli da priđu Skupštini i da razviju na stepenicama ispred parlamenta transparent: “Ne damo svetinje”, što se odnosi na podršku sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori.

Građani su nosili transparente na kojima je pisalo i: “Ne tuci svoj narod”, “Hapsi huligane”. Grupa građana, koja se nalazila u prvim redovima, uzvikivala je: “Kosovo je srce Srbije”.

(StarMo)