Naslovnica Život Promovisana knjiga o Bosanskoj Posavini

Promovisana knjiga o Bosanskoj Posavini

351

Mostar — Promocija romana „Iščekujući zoru“ autora Matiasa Zečevića, studenta novinarstva na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru (SUM), oduševila je mostarsku publiku u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, javili su organizatori.

Roman je priča o teškim uslovima odrastanja jednog dječaka za vrijeme Domovinskog rata, o djetetu koje je u ratnim godinama izraslo u odraslu osobu u nesvakidašnjim uslovima, a ujedno i o životima mnogih familija u tom vremenu koje su morale napustiti svoje domove zbog teške situacije.

Kako autor navodi, ovim romanom želi skrenuti pažnju na masovno iseljavanje Hrvata iz BiH prema Zapadu, a pogotovo iz Posavine i njegovog rodnog Odžaka.

„Izuzetno sam radostan zbog uspješno provedene promocije mog romana napokon i u voljenom Gradu na Neretvi. Bilo mi je izuzetno zadovoljstvo upoznati i mostarsku publiku s mojim Odžakom i Bosanskom Posavinom, što je i bio prvobitni cilj pisanja same knjige. Posebno sam zahvalan svima koji su pomogli u realizaciji ovoga projekta, kao svima koji su došli na promociju i svojim prisustvom uveličali cjelokupan događaj“, izjavio je autor.

Pored autora, knjigu su predstavile dr. sc. Davorka Topić-Stipić, profesorica na Filozofskom fakultetu SUM-a i Gabrijela Arapović, predsjednica Udruženja ”PRESS”, a za muzički ugođaj pobrinula se Jelena Skoko.

(StarMo)