Naslovnica Mostar Promocija romana “Blank” Feđe Štukana u MC Pavarotti

Promocija romana “Blank” Feđe Štukana u MC Pavarotti

497

Mostar — Poznati bh. glumac, Feđa Štukan, mostarskoj će publici predstaviti svoj autobiografski roman „Blank“. Knjiga je izašla krajem prethodne godine u izdanju magazina „Buka“ i već je doživjela svoju promociju pred domaćom, sarajevskom publikom.

U najavi izlaska ove knjige sam autor je rekao da ju je napisao na nagovor Brada Pitta i Angeline Jolie, te da je na njoj radio skoro devet godina. Inače, roman je bolna ispovijest, koja obiluje detaljima iz autorovog života, uspomenama, teškim trenucima i životnoj katarzi.

Književnik Abdulah Sidran okarakterizirao je Štukanov prvijenac kao istoriju „jedne pobjedničke borbe za oslobođenje iz okova ovisnosti, iz lanca predrasuda, političke laži, masovne prevare i društvenog licemjerja“, dok je novinar Aleksandar Trifunović za „Blank“ rekao da se radi o jednoj od najboljih posveta životu ikada napisanih.

Prvi tiraž knjige rasprodan je u rekordnom roku.

Mostarska promocija romana „Blank“, održat će se u prostorijama Pavarotti centra, u subotu, 25. januara, s početkom u 20 sati, najavili su organizatori.

U muzičkom dijelu programa nastupit će engleski muzičar ukrajinskog porijekla, Michael Czerkas Miško.

Ulaz je slobodan.

(StarMo)