Naslovnica Život Promocija knjige “Četiri puta za Mostar – mediji u Hercegovini”

Promocija knjige “Četiri puta za Mostar – mediji u Hercegovini”

169
Konjic; foto: arhiva - ilustracija

Konjic — U sklopu kulturno-obrazovne manifestacije “Dani knjige, Konjic 2021.” večeras u 19 sati u Bosanskoj sobi Narodnog univerziteta u Konjicu bit će predstavljena knjiga “Četiri puta za Mostar – mediji u Hercegovini”, autora Omera Karića.

O knjizi će govoriti Senadin Lavić, Fahira Fejzić Čengić i Senadin Dino Begtašević.

Dipl. žurn. Omer Karić rođen je u Jablanici 1959. godine, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju, a zatim Fakultet političkih nauka u Sarajevu, Odsjek žurnalistika. Novinarstvom se počeo baviti kao svršeni srednjoškolac radeći kao dopisnik iz Jablanice za zagrebački Večernji list. Po završetku studija ostaje da radi u redakciji Oslobođenja u Sarajevu kao volonter, a zatim prelazi u dopisništvo Oslobođenja u Mostaru.

Uz brojne društvene, vojne i političke obaveze tokom rata osnovni posao i zanimanje nikad nije prekidao, radeći za brojne časopise. Pokrenuo je i bio glavni i odgovorni urednik lista “Jablaničke ratne novine” (Jaran). Poslije rata nastavlja raditi u Općini Jablanica, na poslovima informiranja i odnosa sa javnošću, ne prekidajući saradnju s nekim od pobrojanih listova i redakcija.

Do sada je kao urednik, recenzent ili koautor učestvovao u pisanju i izdavanju knjiga: “Jablanica sto godina školstva”, “Čvrsnica kamena tvrđava Hercegovine”, “Jablanički Romi”, “Župa Jablanica”. Knjiga “Četiri puta za Mostar-mediji u Hercegovini 1992-1995.” njegov je vlastiti autorski projekt, saopćeno je iz Narodnog univerziteta Konjic.

(StarMo)