Naslovnica Mostar Problem deponije Uborak: “Jer nas se tiče” najavili press-konferenciju

Problem deponije Uborak: “Jer nas se tiče” najavili press-konferenciju

143

Mostar — Udruženje građana „Jer nas se tiče“ pozvalo je medije na press-konferenciju kojom žele podsjetiti javnost na problem deponije Uborak, s kojim se decenijama suočavaju i ponoviti zahtjeve kojim se problem deponije Uborak trajno rješava.

Najavili su i da će se na press-konferenciji osvrnuti na skorija dešavanja vezano za postupanje nadležnih institucija vlasti po ovom pitanju.

Press-konferencija će se održati u srijedu 28. se ptembra, s početkom u 12 sati u prostorijama Centra za kulturu Mostar.

Na press konferenciji će se obratiti Fuad Hujdur, predstavnik Udruženja „Jer nas se tiče“.

“Posljednjih par mjeseci predstavnici gradskih vlasti, umjesto da rješavaju problem deponije Uborak, u javnost plasiraju priču o tome kako je udruženje ‘Jer nas se tiče’ svojom tužbom na Plan prilagođavanja blokiralo sve procese sanacije postojeće deponije.

Uz to uvijek nanovo upozoravajući da će grad Mostar za petnaest dana biti zatrpan smećem, što se naravno nije desilo, što je i povod da se predstvnici Udruženja ‘Jer nas se tiče’ obrate javnosti i predstave šta predstavnici vlasti rade po pitanju deponiej Uborak”, navodi se u pozivu.

(StarMo)