Naslovnica Mostar Priznao krađe, vršio i preprodaju droge

Priznao krađe, vršio i preprodaju droge

249
foto: ilustracija

Mostar — Jedno lice ja uhapšeno i zadržano u službenim prostorijama Policijske uprave (PU) Mostar, zbog osnovane sumnje da je izvršio više krivičnih djela, saopšteno je u srijedu iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Prema saopštenju policije, u utorak uveče oko 21 sat i 30 minuta, patrola policije PU Mostar je na lokalitetu Nove gradske magistrale uočila jedno lice, koje je odgovaralo opisu osobe za kojom je raspisana potraga, zbog osnovane sumnje da je na području grada Mostara izvršio više krivičnih djela – trganje lančića s vrata.

Prilikom prilaska licu, on se daje u bijeg, nakon čega ga pripadnici policije vrlo brzo sustižu i lišavaju slobode. Radi se o licu inicijala A.B.(1988.) iz Trebinja, nastanjen u Mostaru. Nakon što je potvrđeno da se radi o licu za kojim je raspisana potraga, navedeni je lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama PU Mostar.

Prilikom obrade navedenog, on je izjavio i potvrdio da je tokom proteklog perioda na području grada Mostara izvršio oko šest-sedam krivičnih djela i to trganje lančića s vrata, te provalne krađe u porodične kuće.

“Također, tokom obrade lica, isti je izjavio da je za određeno lice iz Mostara vršio preprodaju opojne droge, te su tom prilikom pripadnici policije prikupili saznanja o navedenom licu i u toku su daljnje mjere i radnje”, navodi se u saopštenju, objavljenom na zvaničnoj internet-stranici MUP-a HNK-a.

(StarMo)