Naslovnica Region Priština: Kreće suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića

Priština: Kreće suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića

193
Oliver Ivanović

Priština — U Osnovnom sudu u Prištini za danas i sutra zakazan je početak suđenja za ubistvo lidera Građanske inicijative ‘Sloboda, demokratija’, pravda Olivera Ivanovića, po optužnici specijalnog tužilaštva.

Apelacioni sud u Prištini odbacio je nedavno kao neosnovane zahtjeve branilaca za odbacivanje optužnice i osporavanja dokaza za okrivljene N. S., M. R., S. A., D. M. i R. B. u slučaju ubistva Ivanovića, rekla je advokatica Јovana Filipović, branilac jedne od optuženih osoba.

Specijalni tužilac optužene tereti za niz krivičnih djela koja se odnose na učešće ili organizovanje organizovane kriminalne grupe, teško ubistvo, zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i neovlašćeno posjedovanje, kontrola ili posjedovanje oružja.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, ispred sjedišta GI Sloboda, demokratija, pravda koju je osnovao i vodio.

Od ubistva i nakon istrage, sudski proces nije odmakao od čitanja i potvrđivanja optužnice, ponovljenih u nekoliko navrata, sve do presude Apelacionog suda.

 

(StarMo)