Naslovnica Politika Prisjećanja: Bakir mislio “da nema šanse”, pa pobijedio

Prisjećanja: Bakir mislio “da nema šanse”, pa pobijedio

172
Bakir Izetbegović

Sarajevo — Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović je u razgovoru za Hayat TV nagovijestio da bi se na Izborima 2022. godine “mogao kandidovati za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine”.

“Mislim da predsjednici stranaka trebaju biti na dispoziciji članstvu i rukovodstvu, ako ih kandiduju da to prihvate. Mislim da imam tu obavezu, sa svim rizicima. Ja sam u trku ušao skoro kao autsajder protiv jakog Radončića, koji ima Avaz. Protiv jakog Silajdžića koji ima svoju harizmu”, kazao je Bakir Izetbegović.

Dodao je kako je “mislio da nema velike šanse”…

“I pobijedio sam. A tek kao predsjednik stranke. Mislim da svaki predsjednik jake stranke koja ima šansu, ima tu obavezu. I da je izbjegavanje te obaveze… neću upotrijebiti tešku riječ”, kazao je Bakir Izetbegović u emisiji Dobar dan BiH, prenio je Faktor.

Govorio je i o potencijalnim rivalima.

“Sumnjam da će Konaković ući u tu utrku. Mislim da on više nikad u životu neće nešto raditi što je pravi rizik. Dakle nikada neće ‘ući u cipele’ premijera koji ima težak zadatak, bilo šta što može politički ‘slomiti’ kičmu čovjeku. A ovo je opasna stvar. Vjerovatno će on pričati o tome. Na kraju će se kandidovati za parlament gdje je to zicer”, zaključio je lider SDA.

(StarMo)