Naslovnica Mostar Pripreme za postavljanje asfalta na mostarskom bulevaru

Pripreme za postavljanje asfalta na mostarskom bulevaru

247
foto: GU Mostar

Mostar — U Mostaru su nastavljeni radovi na rekonstrukciji starog odvodnog kanala koji iz Ulice kneza Mihajla Viševića Humskog (bivša Liska) preko Ulice hrvatskih branitelja i Bulevara narodne revolucije ide do rijeke Neretve.

Ukoliko vremenske prilike budu pogodne slijedi postavljanje asfalta kako bi se saobraćaj ovom magistralnom saobraćajnicom mogao normalno odvijati, saopćeno je iz Grada Mostara.

Kanalizacija u ovom dijelu grada stara je više od stotinu godina i na saobraćajnici je prije određenog vremena došlo do urušavanja kanala. S obzirom da je saobraćajnica na kojoj se urušio kanal sada kategorizirana kao magistralna saobraćajnica, pristupilo se poslovima zamjene starog odvodnog kanala s PP rebrastim cijevima prečnika 800 mm na dužini od 100 m čime će se izbjeći eventualno novo urušavanje saobraćajnice.

Također, u okviru ovog projekta predviđena je rekonstrukcija dijela priključnog kanalizacijskog kolektora iz Doma zdravlja Mostar kako bi se izbjeglo plavljenje partera.

Radove izvodi HP Investing d.o.o. Mostar prema projektu JP Vodovod d.o.o. Mostar, a nadzor nad radovima vrši INPROS d.o.o. Mostar.

Vrijednost ugovora za radove iznosi 198.183 maraka s PDV-om, vrijednost ugovora za nadzor iznosi 1.398 maraka s PDV-om, a oba ugovora se financiraju sredstvima Vlade FBiH, navodi se u saopćenju.

(StarMo)