Naslovnica Sport Pripreme mostarskih bildera: Podrška i iz Amerike

Pripreme mostarskih bildera: Podrška i iz Amerike

547
Nusret Čustović (desno), sa članovima i takmičarima BBK "Mo Klub" Mostar

Mostar — U posjeti Body building klubu “Mo Klub” Mostar, sjedištu bh. ogranaka međunarodnih body building i fitness federacija NABBA WFF i IBFF, boravio je američki trener bh. korijena Nusret Nuna Čustović, predratni body building šampion bivše Jugoslavije, osvajač zlatnih medalja u masters kategoriji za takmičare preko 60 godina u Sjedinjenim Američkim Državama.

Čustović je posjetom mostarskom body building klubu, koji zadnjih godina bilježi fantastične rezultate i na amaterskoj i profesionalnoj međunarodnoj sceni, pružio podršku članovima tog sportskog kolektiva u preipremama za predstojeće internacionalne nastupe.

Među ostalim, svojim savjetima, Nusret Nuna Čustović pomogao je i bh. reprezetntativcu Adnanu Alagiću iz Konjica, koji je u pripremama za Svjetsko trakmičenje, koje je zakazano za 26. juni u Kopru, Slovenija. Podsjećanja radi, Alagić je vicešampion svijeta u kategoriji physique.

Boravak u BBK “Mo Klub” Mostar, Čustović je iskoristio i za posjetu šampionki svijeta u kategoriji fitness u profesionalnoj ligi, Elmi Škaljić.

Treba reći i da je na pripremama i Mostarac Igor Koluder, koji se sprema za nastup na svjetskom takmičenju u Sloveniji, u kategoriji physique masters, saopštili su iz BBK “Mo Klub” Mostar.

(StarMo)