Naslovnica Izdvojeno Primili i prvu platu

Primili i prvu platu

1043
foto: Fena

Mostar — Restoran “Lonato”, u kojem rade osobe s invaliditetom, otvorio je svoja vrata prošlog mjeseca. Posao za sada ide jako dobro, a presretni radnici nedavno su primili i prvu platu.

Restoran se nalazi u krugu Centra “Los Rosales” u mostarskom naselju Južni logor, posjećuju ga brojni građani, mladi, porodice s djecom, a za ovo kratko vrijeme uspješnim se pokazao i u poslovima cateringa.

Uposleni dočekuju goste s osmjehom i ne kriju radost zbog zaposlenja. Jedna od njih je i Elvedina Kurtović, bivša štićenica Centra “Los Rosales”, koja je za Fenu kazala da joj veoma drago što radi i što se druži s ljudima, a posebno što je dobila svoju prvu platu.

“Od plate kupim nešto za kuću i od onog što mi ostane kupim sebi nešto od odjeće i obuće. Zadovoljna sam, poslužujem goste i pomažem u kuhinji”, kaže Elvedina, prenosi federalna.ba.

Radost i ushićenje dijeli i njena radna kolegica Aldijana Morić, koja navodi da je presretna i da joj posao u restoranu znači jako puno.

“Radim, lijepo mi je i ovdje se bolje osjećam nego kod kuće. Zadovoljna sam i s primanjima i s poslom i voljela bih da s nama radi još naših kolega”, ističe Aldijana te navodi da je od prve plate kupila novu odjeću.

Prema riječima direktorice Centra za djecu i omladinu s posebnim potrebama „Los Rosales“ Mirne Mezit, restoran „Lonato“ je veoma značaja projekt za Grad na Neretvi, ali i za širu regiju, koji je već do sada ostvario značajan uspjeh.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)