Naslovnica Sport Prijem za perspektivnu mostarsku plivačicu Lanu Pudar

Prijem za perspektivnu mostarsku plivačicu Lanu Pudar

358
Lana Pudar i Senad Kevelj

Mostar — Predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj i stručna služba Sportskog saveza Grada Mostara upriličili su prijem za plivačicu Lanu Pudar i predsjednika Kluba vodenih sportova ‘Orka’ Damira Đedovića, javljeno je iz mostarskog Sportskog saveza.

Mlada Mostarka, Lana Pudar, nastupila je nedavno na plivačkom mitinu u Zagrebu, gdje je oborila rekord mitinga star 11 godina i to u seniorskoj konkurenciji.

Predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj, čestitao je na postignutom rezultatu, istaknuo odricanja i napore u dosadašnjem radu kako kluba, tako same Lane Pudar. Kevelj je takođe pružio punu podršku Lani Pudar u narednom periodu i klubu stavljajući na raspolaganje resurse Sportskog saveza, ali i “svoja lična poznanstva za pronalazak sponzora”, kako bi se Lani osigurao kontinuitet kvalitetnih treninga, priprema i odlazaka na značajnija takmičenja.

– Ovo je moment kada sport i sportaše treba istaknuti i staviti u prvi plan, te skrenuti pažnji svima onima koji su zaduženi za finansiranje sporta da prepoznaju rezultat i izdvoje značajnija sredstva za bolje uslove rada sportista, rekao je predsjednik SSGM Senad Kevelj.

Lana Pudar se zahvalila na prijemu, ali i na kontinuiranoj podršci koju ima prije svega od svog kluba i Saveza, iz napomenu da će joj “svaka podrška u narednom periodu dobro doći da postiže još bolje rezultate”.

(StarMo)