Naslovnica Mostar Prijem za Dan učitelja: Naši nastavnici su prvo ono što naša djeca...

Prijem za Dan učitelja: Naši nastavnici su prvo ono što naša djeca vide poslije roditelja

170

Mostar — U povodu Svjetskog dana učitelja, Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNK u srijedu je u Mostaru upriličilo prigodnu svečanost za učitelje, nastavnike, profesore i direktore, te dodijelilo prigodne zahvalnice umirovljenom nastavnom osoblju.

Program je svečano otvorio resorni ministar Rašid Hadžović, čestitavši tom prigodom svim nastavnicima njihov dan, Svjetski dan učitelja.

– . Oni daju temelj našim životima i sve ono što se dalje bude događalo, praktički su ta sjećanja utkana u našu djecu i sve nas – kazao je ministar Hadžović.

Dodao je kako u posljednje vrijeme pokušavaju poboljšati uvijete rada svih nastavnika i djece kroz povećanje plaća, opremanje škola i slično.

Spomenuo je i održavanje velikog broja edukacija pa su tako jednom prilikom, kako kaže, imali rekordan broj od 563 educirana nastavnika u samo jednom programu.

– Pokušali smo da rad i znanje naših nastavnika dignemo na jednu višu razinu, a uveli smo i neke nove metode podučavanja i sve ono što priliči 21. stoljeću – pojasnio je ministar koji smatra da su pomaknuli granice u odnosu na ono što su zatekli.

U sklopu svečanosti dodijeljene su i Zahvalnice nastavnom osoblju osnovnih i srednjih škola koji su mirovinu stekli u razdoblju od 5. 10. prošle do 5. 10. ove godine.

– Danas slavimo nastavničko zvanje i danas će naši umirovljenici dobiti zahvalnice od Ministarstva kao jednu zahvalu za njihov angažman i trud koji su pokazali u prethodnom razdoblju – naglasio je Hadžović.

(StarMo)