Naslovnica Život Prijava poreza produžena do 15. aprila

Prijava poreza produžena do 15. aprila

487
foro arhiva

Sarajevo — Shodno preporukama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, a u cilju provođenja mjera zaštite na radu i suzbijanja širenja koronavirusa (COVID-19), Porezna uprava Federacije BiH obavještava porezne obveznike-građane da bez potrebe ili poziva ne dolaze u organizacione jedinice Uprave.

– Ako i dođu, potrebno je da se što kraće zadržavaju u prostorijama, posebno izbjegavaju stajanje u redovima – navodi se.

Porezna uprava Federacije BiH osigurat će minimalan broj zaposlenika za rad sa strankama i hitnih poslova vezanih rokovima, a prijem stranaka je od 8 do 12 sati.

Porezna uprava Federacije BiH poziva porezne obveznike-građane da porezne prijave, s propisanom dokumentacijom, dostavljaju poštom na adrese nadležnih organizacionih jedinica Porezne uprave Federacije BiH.

S obzirom da je rok za predaju poreznih prijava 31. mart ove godine, Porezna uprava Federacije BiH obavještava porezne obveznike-građane da se rok za predaju poreznih prijava produžava do 15. aprila ove godine – navodi se.

Te mjere primjenjivat će se dok traje opasnost od širenja koronavirusa.

(StarMo)