Naslovnica Sport “Priča o legendi”: Snima se film o Ibri

“Priča o legendi”: Snima se film o Ibri

344
Zlatan Ibrahimović

Rim — Igrani film o Zlatanu Ibrahimoviću, najboljem švedskom igraču svih vremena, počeo se snimati u oktobru, a gledaoci će ga moći vidjeti u kinima u jesen sljedeće godine, objavili su italijanski mediji.

Iako ima 39 godina Ibrahimović i dalje igra u vrhunskoj formi, te oduševljava u dresu AC Milana. Film se temelji na autobiografiji “Ja sam Zlatan”, koju je napisao švedski novinar David Lagercrantz. On je jedan od scenarista filma, a na scenariju je radio i Jakob Beckman, dok je režiser još jedan Šveđanin, Jens Sjogren, prenose federalna.ba i Hina.

Glavne glumačke role namijenjene su Dominicu Bajraktariju Anderssonu i Granitu Rushitiju. Bajraktari Andersson će utjeloviti Ibru u dobi od 11. do 13. godine, a Granit Rushiti će glumiti švedskog golgetera od njegove 17. do 23. godine, odnosno na početku profesionalne karijere u Malmoeu te kad je prešao u Ajax. U Amsterdamu će biti i dovršeno snimanje filma.

“Ibrahimović je više od igrača, on je ikona i čisti vođa. Način na koji on igra i ponaša se na terenu i izvan njega je autentičan i niko ga ne može imitirati. Ovo je priča o legendi koja je naš savremenik, igraču koji je najveće posvećenje doživio u Italiji. To je priča koja je stvorena za film”, izjavio je producent filma Andrea Occhipinti.

(StarMo)