Naslovnica Politika Prevljak: Čamparu izbacujemo iz SDA, ako…

Prevljak: Čamparu izbacujemo iz SDA, ako…

334
Fikret Prevljak - SDA

Sarajevo — Kolegij Kantonalnog odbora SDA KS razmatrao je na današnjoj sjednici tekuća pitanja koja se tiču rada Vlade i Skupštine Kantona Sarajevo, rekao je predsjednik KO SDA Sarajevo Fikret Prevljak.

Prevljak je kazao da je Kolegij na današnjoj sjednici zauzeo i stav o podnošenju ostavke Aljoše Čampare na sve funkcije u SDA, kao i vezano za njegovo ukupno ponašanje u proteklom periodu.

Navodi koje Čampara već duži period iznosi protiv stranke predstavljaju neutemeljene klevete. Posebno zabrinjavaju dokazi o učešću Čamparinih saradnika, u tajnom pokušaju podrivanja institucija, a u saradnji sa antidržavnim elementima iz entiteta RS, te očekujemo objašnjenja u vezi s tim – kazao je Prevaljk.

Prevljak je dodao da je Čampara, uprkos ostavci, “zadržao status člana SDA te se mora u skladu s time ponašati”.

– SDA je demokratska stranka u kojoj su dopuštene diskusije i različita mišljenja, ali i stranka čije zastupnici ne mogu raditi na izdaji SDA i rušenju vlade u kojoj participira i SDA. Zato očekujemo da se Čampara ponaša kao disciplinovani član SDA. Ukoliko prekrši navedenu obavezu, te bude glasao za smjenu Vlade i dovođenje Kojovića, Nikšića, Forte i Konakovića na vlast, to znači da će automatski biti izbačen iz SDA – kazao je.

(StarMo)