Naslovnica Život Prevent će se “prešaltati” na proizvodnju zaštitne opreme

Prevent će se “prešaltati” na proizvodnju zaštitne opreme

543

Sarajevo — Jedan od najvećih poslovnih sistema u našoj zemlji Prevent Grupacija usmjerit će svoje kapacitete na proizvodnju zaštitnih maski, zaštitnih odijela i druge opreme za bolnice i domove zdravlja.

U ovim izazovnim vremenima svi smo u svom segmentu angažirani u borbi protiv Covid-19. Prevent Grupacija poduzima sve mjere kako bi prije svega zaštitila zdravlje i radna mjesta za svoje uposlenike. Proizvodni kapaciteti su smanjeni i organizirani prema propisanim epidemiološkim mjerama, te pratimo sve upute kriznih štabova – rečeno je za BiznisInfo iz ove kompanije.

S obzirom na nedostatak medicinske zaštitne opreme Prevent Grupacija je na svim lokacijama gdje za to postoje preduvjeti, kapacitete preusmjerila u proizvodnju zaštitne opreme za potrebe zdravstvenih ustanova i građana u cijeloj BiH.

– Konkretno, radi se o jednokratnim zaštitnim maskama, zaštitnim odijelima i dodatnoj zaštitnoj opremi neophodnoj za bolnice i domove zdravlja. Svjesni smo potrebe za maksimalnim angažmanom u ovom periodu, te smo u kontaktu sa zdravstvenim ustanovama sa kojima blisko sarađujemo u cilju razvoja potencijalno novih proizvoda i što bržeg djelovanja u novonastaloj situaciji- navode u Preventu.

(StarMo)