Naslovnica Mostar Pretresi u Mostaru: SIPA oduzela kokain

Pretresi u Mostaru: SIPA oduzela kokain

889
foto: sipa.gov.ba - ilustracija

Istočno Sarajevo/Mostar — Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u srijedu su realizovali operativnu akciju kodnog naziva “Buna”, usmjerenu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, saopšteno je iz SIPA-e.

Postupajući po naredba Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona i Opštinskog suda u Mostaru, policijski službenici SIPA-e su na području Mostara lišili slobode jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, navodi se u saopštenju.

Tokom akcije pretresene su tri lokacije na području Mostara, prilikom čega je otkriveno i privremeno oduzeto 85 vrećica u kojima se nalazila nepoznata materija koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kokain. Pored navedenog, privremeno su oduzeta i dva mobilna telefona.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, lice lišeno slobode će biti predato u daljnju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, stoji na kraju saopštenja iz SIPA-e.

(StarMo)