Naslovnica Politika Presuda: SDA dužna Radončiću hiljadu maraka

Presuda: SDA dužna Radončiću hiljadu maraka

168

Sarajevo — Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu donijelo je presudu kojom se potvrđuje ranija odluka Općinskog suda iz 2014. godine, u dijelu kojim je Stranka demokratske akcije BiH (SDA) osuđena zbog klevete o Fahrudinu Radončiću, predsjedniku Saveza za bolju budućnost BiH (SBB), saopćeno je iz ove stranke.

Sudovi su obavezali SDA BiH da Radončiću isplati 1.000 KM na ime naknade štete “zbog povrede časti i ugleda”, jer su o njemu objavljene laži u izdanju pod nazivom „Bosanska stvarnost”, koji je besplatno dijeljen uoči općinskih izbora u Bosni i Hercegovini u oktobru 2012. godine.

“Općinski i Kantonalni sud u Sarajevu utvrdili su da je SDA u svojoj propagandnoj „novini” koja je služila za obračunavanje sa političkim protivnicima, objavila laž da je Radončić radio za UDBA-u i bio špijun pod kodnim imenom Šćepo. U nedavno donesenoj presudi, vijeće sudija Kantonalnog suda konstatiralo je da je prvostepeni sud potpuno i pravilno utvrdio činjenično stanje i dao jasne i na zakonu zasnovane razloge kada je ustanovio da je o Fahrudinu Radončiću izneseno neistinito izražavanje”, saopćeno je iz SBB-a.

(StarMo)