Naslovnica Mostar Premijera: Tri teatarske kuće u slavu Šantića

Premijera: Tri teatarske kuće u slavu Šantića

543
detalj iz predstave "Što te nema"...

Mostar — Predstava “Što te nema…”, autorice Marijane Aracki, u režiji Erola Kadića, izvedena je premijerno u petak na velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar u okviru kulturne manifestacije ‘Šantićeve večeri poezije’.

Riječ je o prvom koprodukcijskom projektu Narodnog pozorišta u Mostaru, Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banja Luke.

Izvršni producent je Srpsko prosvjetno i kulturno društvo ”Prosvjeta” – Gradski odbor Mostar. U predstavi ”Što te nema…” po prvi put je na teatarske daske postavljen dio života velikog mostarskog pjesnika Alekse Šanitća.

”Što te nema…” donosi nesretnu ljubavnu priču Alekse Šantića i Anke Tomlinović, balkanskog Romeoa i Julije, ali i slike iz života pjesnika, kao i tadašnjeg Mostara.

U predstavi igraju glumci tri pozorišne kuće: Bojan Kolopić i Ljiljana Čekić iz Narodnog pozorišta Republike Srpske, Šerif Aljić, Jasmin Krpo, Ajla Hamzić i Vedran Vilogorac iz Narodnog pozorišta Mostar te Ivan Skoko iz Hrvatskog narodnog kazališta Mostar. U predstavi igraju i harmonikaš Elmedin Balavac te djeca iz “Prosvjete” Aljoša Golo i Aleksa Krulj.

Scenograf predstave je Dragana Purković Macan, a kostimograf Ivana Ristić.

Nakon premijere u Narodnom pozorištu, slijedi izvedba u Hrvatskom narodnom kazalištu Mostar 15. 10. te u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci 18. oktobra.

(StarMo)