Naslovnica Mostar Premijer HNK “prijateljevao” sa novinarima na tradicionalnom prijemu

Premijer HNK “prijateljevao” sa novinarima na tradicionalnom prijemu

161
prijem u Vladi HNK

Mostar — Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNK, danas je u dvorani zgrad Vlade HNK, u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana, upriličio tradicionalno “prijateljevanje s novinarima”.

U kratkom obraćanju govorio je o radu Vlade u protekloj godini, zahvalivši novinarima i medijima koji prate njezin rad na dosadašnjoj suradnji – piše Dnevni list.

– Vi, naravno, pratite naš rad, te su vam poznate naše aktivnosti i projekti koje smo proveli ne samo ove godine nego i u cijelom mandatu ove Vlade. Ponosni smo i na činjenicu da imamo sve snažnije izraženu razvojnu dimenziju Proračuna, te osiguravamo sredstva za poticaje u gospodarstvu, poljoprivredi i turizmu.

Također, vrlo bitnim smatram i opredijeljenost za stalnu potporu obrazovanju, koje je u vrhu prioriteta našega rada. Pored redovitog i svake godine za 10% većeg sufinanciranja Sveučilišta i Univerziteta, osiguravamo sredstva za stipendije i subvencije za smještaj u studentske domove-godišnje više od 2600.

Posebnu pozornost posvetili smo i uvjetima u kojima borave naši učenici, te smo stoga obnovili brojne školske zgrade i školske športske dvorane.

U fokusu našega rada značajno mjesto pripada skrbi o braniteljskoj populaciji, te uz potpore za stambeno zbrinjavanje, nabavu ortopedskih pomagala, banjsko liječenje, braniteljske zadruge, izdvajamo sredstva za zapošljavanje djece branitelja.

Nastavili smo i s aktivnostima usmjerenim na naš cilj da uistinu budemo Vlada cijele Županije. Moje riječi potvrđuju se kroz konkretne razvojno-socijalne i infrastrukturne projekte. U svakoj našoj jedinici lokalne samouprave postoje projekti koje zajednički implementiramo i gdje zajedno promišljamo bolje sutra za naše građane.

Naveo sam samo dio konkretnih pokazatelja našega rada. Oni su ohrabrujući ali ih moramo gledati u kontekstu vremena u kojem živimo. Mi, naime, ne smijemo zatvoriti oči prema problemima s kojima se suočavamo. Pri tome, prije svega, mislim na snažniji razvitak gospodarstva jer je to jedini način kako smanjiti trend odlaska mladih. To su teme kojima moramo dati još veći značaj kako bismo stvorili preduvjete koji će mlade ljude zadržati na našem prostoru.

U tom kontekstu nastavit ćemo, također, s aktivnostima na provedbi nove Strategije razvitka HNŽ, te učinkovitijeg korištenja fondova EU koji nam stoje na raspolaganju.

Očekuje nas još dosta posla kako bismo dosegnuli postavljene ciljeve, no, uvjeren sam kako ćemo uz puno zalaganja i punu odgovornost za povjerene nam dužnosti znati odgovoriti na izazove koji pred nama stoje.

S tim mislima, zahvaljujem vam na suradnji, vama koji ga proslavljate želim čestit i blagoslovljen Božić, a svima puno osobnog i profesionalnog uspjeha u Novoj 2022. godini”, kazao je predsjednik Herceg.

 

(StarMo)