Naslovnica Region Premijer Herceg kod hrvatske ministrice turizma – “Jačanje saradnje”…

Premijer Herceg kod hrvatske ministrice turizma – “Jačanje saradnje”…

172
Nevenko Herceg

Zagreb — Predsjednik Vlade HNK Nevenko Herceg boravio je u ponedjeljak u službenoj posjeti kod ministrice turizma i sporta Republike Hrvatske Nikoline Brnjac s kojom je razgovarao “o mogućnostima realizacije konkretnih projekata kroz institucionalno jačanje saradnje”.

Naglašeno je kako “postoji iskoristiv prostor za zajedničku stratešku promociju turističkih proizvoda kroz stvaranje zajedničke turističke ponude i jedinstvenoga turističkog proizvoda koji bi povezao jadransku obalu sa zaleđem, u širemu hercegovačkom prostoru, s naglaskom na turistički potencijal i prepoznatljiva odredišta u HNK”.

– Bogato iskustvo Republike Hrvatske od iznimne nam je važnosti i osobito je primjenjivo u unaprjeđenju djelovanja turističkih zajednica, aktivnoj promociji turističkih potencijala, planskoj izradbi visokokvalitetnih turističkih materijala, nastupima na međunarodnim sajmovima, konferencijama, kongresima, izložbama”, kazala je ministrica Brnjac.

Ocijenila je kako će saradnju u turizmu “konkretizirati u sklopu ovogodišnjeg Sajma gospodarstva u Mostaru”.

Ministrica Brnjac je posjetu prvoga čovjeka izvršne vlasti u HNK ocijenila konstruktivnim, najavivši snažan angažman u pomoći ovomu prostoru u razvitku i snažnijemu globalnom brendiranju njegovih brojnih turističkih potencijala.

(StarMo)