Naslovnica Izdvojeno Premijer FBiH posjetio FK Velež

Premijer FBiH posjetio FK Velež

2281
predsjednik FK Velež, Šemsudin Hasić, uručio je poklon-sliku premijeru Novaliću

Mostar — Premijer Federacije BiH, Fadil Novalić, u pratnji ministra unutrašnjih poslova u Vladi FBIH, Aljoše Čampare, posjetio je u četvrtak poslijepodne Fudbalski klub Velež.

Delegaciju Vlade FBiH dočekali su predsjednik FK Velež, Šemsudin Hasić, direktor Džemil Šoše, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara, Senad Kevelj, uz prisustvo predsjedavajućeg Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona, Šerifa Špage, te savjetnika predsjednice Federacije BiH, Salema Marića.

Na sastanku je uz ostalo istaknuto kako se FK Velež nalazi u fazi stabilizacije, spotske i infrastrukturne, te je izražena nada da bi klub u nekoj od narednih sezona mogao se boriti za izlazak na evropsku fudbalsku scenu.

“U zadnje vrijeme vidimo da Velež ide jako dobrim stopama, stabilizira se u svakom pogledu, rezultatskom prije svega, što je najvažnije, a vidimo kad smo obišli aktivnosti na stadionu da i u građevinskom i svakom drugom smislu Velež raste”, izjavio je nakon sastanka premijer Novalić, dodajući kako u Vladi FBIH shvataju značaj Veleža za Mostar, Mostarce i cijelu Hercegovinu.

“Stojimo na raspolaganju da ćemo pratiti Velež na tom putu i pomagati Velež, kao što uostalom pomažemo i neke druge institucije koje na nekim područjima jako puno znače”, rekao je takođe premijer Novalić. On je najavio da će Vlada FBIH, ili direktno ili preko Grada Mostara, pomagati Veležu infrastrukturno “da dođe u formu da zadovoljava sve evropske standarde za utakmice”.

“Mi se nadamo, evo Velež ima jedan uspon rezultatski, da će neke druge ili najviše treće godine od sada Velež ‘dobaciti’ do Evrope”, naglasio je premijer.

U ime kluba, federalnom premijeru Fadilu Novaliću je predsjednik FK Velež Šemsudin Hasić uručio poklon-sliku sa motivima Mostara.

Hasić je naglasio kako je rukovodstvo Veleža svaki put kada je zatražilo pomoć od čelnih ljudi u FBIH naišlo na odobravanje. “Naravno, naše želje i realne mogućnosti Federacije su u jednoj nesrazmjeri, ali ako vam neko kontinuirano u ovom našem rastu pomaže i znate da ga imate iza sebe, onda možete nešto planirati i biti sigurni da ćete dobiti taj novac i tu pomoć”, rekao je uz ostalo Hasić, istakavši kako je Vlada FBIH posljednjih godina partner Veležu u svakom projektu.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, Hasić je podsjetio da je prošle sedmice određen izvođač radova za reflektorsku rasvjetu na Stadionu Rođeni, a riječ je o firmi iz Kraljeva u Srbiji, dok će ostale, infrastrukturne radove izvoditi domaće firme.

“Mi smo već, uz pomoć Vlade Federacije BiH i nekih privrednih kolektiva zaokružili finansijsku konstrukciju za rasvjetu na Stadionu Rođeni”, rekao je Hasić, ističući kako je to “ogroman pomak, kojem se ni mi nismo nadali u ovako kratkom periodu”.

On je najavio da će klub insistirati na tome da prva etapa radova, montiranje temelja i nosivih stubova rasvjete, bude završena do Nove godine. “Ako to uspijemo onda se nadamo da ćemo tamo do marta imati i rasvjetna tijela i sve prateće instalacije koje idu uz to. I radit ćemo moderne reflektore, da možemo njima upravljati onako kako to treba”, kazao je Hasić.

(StarMo)