Naslovnica Mostarski izbori 2020 Premijer FBiH podržao Koaliciju za Mostar i Dr. Guzina

Premijer FBiH podržao Koaliciju za Mostar i Dr. Guzina

218
Novalić i Guzin

Mostar –Predsjednik Vlade Federacije BiH Fadil Novalić sastao se danas u Mostaru s predstavnicima Koalicije za Mostar i njihovim kandidatom za gradonačelnika Mostara Zlatkom Guzinom.

– Vrlo smo sretni da je Mostar doživio da može birati i imati izbore, ali još je važnije tko će dobit dirigentsku palicu kako bi grad krenuo brže naprijed i pridružio se onim krajevima za koje držimo da su u ovom trenutku razvijeniji od njega – izjavio je tom prilikom Novalić.

Po njegovim riječima, Mostar je “najvažniji grad za ukupne odnose u Federaciji BiH, pa čak i u Bosni Hercegovini, jer se u Mostaru generiraju kako dobre stvari tako i eventualni poremećaji u političkim odnosima”.

– Ravnoteža u Mostaru znači i ravnotežu dalje u Federaciji BiH, i s te strane želio bih da nova ravnoteža bude plod izbora i volje građana, a ne političkih volja i kompromisa – poručio je.

Novalić i Guzin razgovarali su o planiranim investicijskim aktivnostima u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, a Novalić je za kraj sljedeće godine najavio početak izgradnje tunela Prenj na koridoru V-c. Novalić je istaknuo da se radi o investiciji “teškoj” milijardu eura.

 

(StarMo)