Naslovnica Region Premijer CG: Rezolucija o Srebrenici – nepotrebna

Premijer CG: Rezolucija o Srebrenici – nepotrebna

124
Zdravko Krivokapić

Podgorica — Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je da smatra da je Rezolucija o genocidu u Srebrenici bila nepotrebna, jer kako je rekao, produbljuje dalje podjele i sukobe u društvu.

Skupština Crne Gore je 17. juna usvojila Rezoluciju o genocidu kojoj se osuđuje negiranje ili relativizacija najvećeg zločina počinjenog na tlu Evrope od Drugog svjetskog rata.

Jedan od razloga zbog kojeg premijer Krivokapić smatra Rezoluciju nepotrebnom je što, kako je napisao na Twitteru “ni u Bosni i Hercegovini nije usvojila takvu Rezolucija”, dodajući da iza zločina stoje pojedinci, a nikada narodi, te da on ima jednako poštovanje prema svim žrtvama, prenio je Radio Slobodna Evropa.

Podsjetimo, zbog negiranja da se u Srebrenici dogodio genocid, predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić je početkom aprila predložio razrješenje ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

Njegova smjena je realizovana na skupštinskoj sjednici koja je održana istog dana kada je usvojena i Rezolucija o genocidu u Srebrenici 17. juna.

U reagovanju na izjavu premijera premijera Krivokapića, lider opozicione Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević je na svom Twiter nalogu ocijenio da Krivokapić nije dorastao funkciji koju obavlja.

“Crnoj Gori je nepotrebno da ima ovakvog premijera. Zbog izjave o Srebrenici je predlozio razrješenje ministra, a sada smatra da je sve bilo nepotrebno. Nije dorastao državnoj funkciji. Nema podršku u Skupštini, a ‘voli’ da bude premijer”.

(StarMo)