Naslovnica BiH Preko 300 novozaraženih, troje mrtvih

Preko 300 novozaraženih, troje mrtvih

342
foto: arhiva

Sarajevo — Nova 304 slučaja zaraze koronavirusom zabilježena su u BiH u protekla 24 sata.

Tri osobe su preminule, a sva tri slučaja sa smrtonosnim ishodom zabilježena su u bh. entitetu Republika Srpska. U Federaciji BiH u posljednja 24 sata je registrovano 174 novooboljelih od COVID-19, prenijeli su bh. portali.

Novi slučajevi registrirani su u Srednjobosanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Tuzlanskom, Posavskom, Bosansko-podrinjskom, Livanjskom kantonu i Kantonu Sarajevo.

Od 121 potvrđenog smrtnog ishoda u Federaciji BiH, 80 osoba je muškog (66,12 posto) i 41 ženskog spola (33,88 posto). Što se tiče starosne strukture, 85 preminulih pacijenta (70,34 posto) je imalo preko 65 godina.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, novi virus korona potvrđen je kod 130 osoba u tom bh. entitetu.

“U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Lopara, muškarcu starije životne dobi iz Rudog i muškarcu starije životne dobi iz Zvornika”, navodi se u saopštenju iz Instituta.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 4.299 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 155 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

(StarMo)