Naslovnica Mostar Preko 30 požara u HNK!

Preko 30 požara u HNK!

103
foto: arhiva - ilustracija

Mostar — U Hercegovačko-neretvanskom kantonu proteklog dana registrovano je preko 30 požara, vidljivo je iz jutrošnjeg, redovnog biltena događaha za posljednja 24 sata Operativnog centra civilne zaštite i vatrogastva HNK-a.

Najviše požara, njih 13, zabilježeno je na području Čapljine, zatim Mostara 8, Konjica 4, Čitluka 3, Jablanice i Stoca po 2, te Neuma 1 požar.

Na području Mostara uglavnom su na više lokaliteta gorjeli trava i nisko rastinje. U Čapljini, takođe su većinom gorjeli trava i rastinje na različitim mjestima, ali su noćas od 02:10 do 02:40 sati u Dretelju gorjele plastične stolice na tribinama lokalnog igrališta.

Na području opštine Konjic uz ostalo je juče popodne iznad Vrdačke džamije gorjela trava. Takođe, od popodnevnih sati ponovo se aktivirao požar u Ljutoj, gdje gori bukova i hrastova šuma na nepristupačnom terenu.

Na teritoriji opštine Neum, požar koji je izbio još 3. augusta blizu Babinog dola i sela Drijen na nepristupačnom terenu još uvijek je aktivan. Gori trava i nisko rastinje. Nema prijetnje za sada za objekte. Vatrogasci dežuraju na požarištu, saopšteno je iz Civilne zaštite.

(StarMo)