Naslovnica Politika Predstavnici RS sa stranim ambasadorima

Predstavnici RS sa stranim ambasadorima

82

Sarajevo — U Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu trebali bi danas da se sastanu predstavnici vlasti RS i ambasadori zemalja Evropske unije.

Na sastanku bi trebali biti prisutni Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske, Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine RS i Radovan Višković, predsjednik Vlade RS. Nije poznato koliko će ambasadora zemalja EU prisustvovati sastanku.

Jedna od tema razgovora će biti trenutna politička situacija u BiH, prenosi federalna.ba.

Portal Klix.ba je javio da za sada nije poznato koji ambasadori su sve stigli i da li ima predstavnika SAD-a, Velike Britanije, Njemačke, Francuske, Italije, Rusije i drugih velikih zemalja svijeta.

Medijima je zabranjen ulazak u zgradu uoči sastanka, a treba istaći da ovaj događaj nije bio ni najavljen u javnosti, ali da je nakon saznanja portala Klix.ba veliki broj medija stigao u Istočno Sarajevo. Nakon sastanka javnosti bi se trebalo obratiti akteri današnjih razgovora.

Sastanku bi trebao prisustvovati i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik koji je, zanimljivo, nedavno kazao kako ne želi razgovarati sa Bakirom Izetbegovićem (SDA) i Draganom Čovićem (HDZ) u prisustvu stranih diplomata, piše Klix.ba.

(StarMo)