Naslovnica Život Predstavnici Merhameta posjetili COVID-ambulante

Predstavnici Merhameta posjetili COVID-ambulante

196
foto: merhamet.ba

Mostar/Konjic/Jablanica — Sekretari “Merhametovih” Osnovnih odbora koji djeluju u okviru Regionalnog odbora “Merhameta” Mostar, posjetili su COVID ambulante na području Grada Mostara, Konjica i Jablanice, saopšteno je iz Merhameta.

Za doktore i ostalo medicinsko osoblje “Merhamet” je pripremio obroke, voće, sokovi i torte sa porukama „Budimo odgovorni” i “Hvala vam”.

Adnin Hasić, direktor Regionalnog odbora „Merhameta“ Mostar, kazao je da na ovaj način Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ želi izraziti solidarnost i poštovanje prema svim zdravstvenim radnicima, a posebno prema onima koji su na prvoj liniji u borbi protiv pandemije izazvane virusom Covid 19.

– “Merhamet” kroz svoju misiju dobročinstva i u ovom vremenu pandemije nosi dio tereta, te nastoji svim raspoloživim kapacitetima dati svoj doprinos i olakšati život najugruženijoj populaciji u Bosni i Hercegovini – kazao je Hasić.

U ime svojih kolega, “Merhametu” se na lijepom gestu zahvalio Kamil Frko, koordinator za Covid JU Dom zdravlja “Stari grad” Mostar.

– Želimo iskazati veliku zahvalnost “Merhametu”, prije svega na posjeti u ovim teškim trenucima epidemije kada je naš zdravstveni sistem preopterećen, a zatim i na podršci koja je jedan vid pažnje i znak da “Merhamet” misli na zdravstvene radnike koji se bore s ovom epidemijom – naglasio je Kamil Frko.

(StarMo)