Naslovnica Sport Predstavnici FIFA-e i UEFA-e u Nogometnom savezu BiH

Predstavnici FIFA-e i UEFA-e u Nogometnom savezu BiH

435

Sarajevo — Održan je sastanak predstavnika FIFA-e, Maria Sofia Malizia Oursi i UEFA-e Jacques Bondallaz, sa predstavnicima Nogometnog saveza BiH, generalnim sekretarom Adnanom Džemidžićem i članovima Pravnog komiteta NS/FS BiH Enesom Hašićem i Komisije za propise FSRS Igorom Ostojićem, saopšteno je iz krovne kuće bh. fudbala.

Razmatrana su mnoga pitanja vezana za rad NS/FS BiH, sa posebnim akcentom na preduzete korake u vezi sa provođenjem zakazivanja i održavanja izbora na svim organizacionim nivoima.

Zaključeno je da će obje fudbalske asocijacije i dalje pratiti radne aktivnosti NS/FS BiH u svim segmetnima njegovog djelovanja, a uz to biti i snažna podrška u budućim projektima.

U narednom periodu je potrebno izvršiti kvalitetne pripreme za održavanje izbora na svim organizacionim nivoima koji djeluju u okviru NS/FS BiH, a prema ranije utvrđenom hodogramu održavanja sjednica skupština svih nivoa organizovanja. Neophodno je poduzeti sve korake u cilju transparentnog praćenja i demokratskog odvijanja izbornih procesa.

Na kraju posjete su Maria Sofia Malizia Oursi i Jacques Bondallaz istakli neskriveno zadovoljstvo posjetom sjedištu NS/FS BiH, ocijenivši visokom ocjenom rad Saveza u cijelini, sa akcentom na veoma profesionalnu saradnju sa krovnim asocijacijama, saopšteno je iz NS BiH.

(StarMo)