Naslovnica Uncategorized Predstavljena monografija HNK

Predstavljena monografija HNK

350
sa promocije monografije

Mostar — U povodu 25 godina djelovanja, u četvrtak navečer u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Mostaru predstavljena je monografija koja prikazuje put te kazališne kuće od njezina utemeljenja, 22. 09. 1994. godine, do danas.

Monografija naziva “25 godina Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru”, pored teatrografskih podataka, donosi i tekstove čelnih ljudi HNK-a, kao i vanjskih suradnika, prijatelja i podržavatelja.

“Monografija donosi mnoštvo obrađenih i uređenih teatrografskih podataka i sadržaja, ali i svjedoči o društvenom i političkom kontekstu ne samo nastanka, već i cjelokupnog djelovanja HNK Mostar. Svjedoči kako je HNK Mostar danas, usprkos raznim i mnogim problemima s kojim se u ovih 25 godina susretao, repertoarski profilirano kazalište koje razumije i prati suvremene teatarske estetike i izričaje” – izjavio je ravnatelj HNK u Mostaru Ivan Vukoja.

Dodao je kako je HNK “nezaobilazna sličica u mozaiku ne samo hrvatskog kulturnog identiteta u BiH, nego i kulturnog identiteta grada Mostara i cijele BiH, svih njenih naroda i građana”.

“Zbilja se možemo pohvaliti i ponositi s mnoštvom dobrih i kvalitetnih stvari koje smo napravili. U ovih 25 godina mislim da smo imali 60 premijera, 38 puta smo nastupali na festivalima te dobili 34 nagrade” – kazao je Vukoja u izjavi novinarima uoči predstavljanja monografije.

(StraMo)