Naslovnica Politika Predstavljena koalicija: Oduprli se pritiscima HNS-a

Predstavljena koalicija: Oduprli se pritiscima HNS-a

359
foto: arhiva - ilustracija

Mostar — U Mostaru je danas predstavljena koalicija pod nazivom „Mostar moj dom“ i prva je koalicija iz hrvatskog korpusa koja će odvojeno od Hrvatskog narodnog sabora BiH nastupiti na predstojećim lokalnim izborima u Mostaru 20. decembra sa svojim programom.

“Ovu koaliciju čine HSP-HSP BiH- HKDU-HRAST”, kazao je predsjednik koalicijskog vijeća Nikola Raguž navodeći kako koaliciju podržavaju i ujedinjeni HSP Miljenka Miloša, HČSP Tadije Ljubičića, te HSP na čelu kojega je Vesna Pinjuh.

“Koaliciju podržavaju i mnoge nestranačke osobe, kao i istaknuti pojedinci, koji će se naći i na našim listama”, kazao je Raguž, prenosi Klix.ba.

Cilj ove koalicije je kako naglašava građanima Mostara vratiti njihov grad koji su im, kako ističe oteli HDZ BiH i SDA, koji vladaju zadnjih 30 godina.

Predsjednik HSP-a BiH Stanko Primorac ističe kako je ovo jedina hrvatska koalicija koja je nastala tako što su se tri stranke uspjele oduprijeti pritiscima HNS-a.

“Na žalost neke stranke koje su trebale još biti s nama u koaliciji nisu se uspjele oduprijeti pritisku HNS-a”, tvrdi Primorac. On ističe da je ova koalicija sigurna alternativa za Mostar uvjeren da će rezultati to pokazati.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)