Naslovnica Politika Predsjednik Bošnjačke stranke: Poziva manjinskim partijama nije bilo

Predsjednik Bošnjačke stranke: Poziva manjinskim partijama nije bilo

256

Podgorica — Manjinska vlada, koju bi iz redova crnogorske opozicije podržale i druge proevropske i prograđanske partije, obezbijedila bi potrebnu proevropsku dvotrećinsku većinu u parlamentu.

Time bi se deblokirali određeni procesi i svakako stvorili uslovi za sveobuhvatnu društvenu reformu, jačanje institucija i vladavine prava u cilju dostizanja evropskih standarda, kazao je u intervjuu za crnogorski list Dan Rafet Husović, predsjednik Bošnjačke stranke.

On je istakao i da zvaničnog poziva za ulazak manjinskih partija u vlast još nije bilo, osim preko medija i dodao da je ponuda koju su nedavno predočili Demokratskoj Crnoj Gori bila realna, iskrena i politički korektna od strane BS-a.

Komentarišući izborni rezultat na ovogodišnjim parlamentarnim izborima 30. augusta, Husović je kazao da može biti samo ponosan jer su osvojili 35 posto više glasova nego 2016. godine.

Poručio je i da je zadovoljan položajem Bošnjaka trenutno, da su povećali zastupljenost u institucijama, ali da na tome još treba da se radi jer to nije, kako je kazao, ni blizu procentu srazmjerne zastupljenosti.

Husović je i osudio dešavanja oko izbornog dana vezano za bošnjački narod, posebno u Pljevljima, ali i u drugim gradovima.

Kompletan intervju je na ovom linku.

(StarMo)