Naslovnica Region Predsjednica Kosova: Borba protiv “malignog uticaja Rusije”

Predsjednica Kosova: Borba protiv “malignog uticaja Rusije”

104
Vjosa Osmani

Priština — Predsjednica Kosova Vjosa Osmani Sadriu saopštila je u petak da su dva zvaničnika Ureda za vezu Rusije na Kosovu proglašena nepoželjnim (non grata) zbog navodne aktivnosti koja je narušila “nacionalnu sigurnost i ustavni poredak Kosova”.

“Ministarstvo vanjsknih poslova je danas donijelo odluku kojom se ova dva ruska zvaničnika proglašavaju nepoželjnim licima i istovremeno je obavijestilo institucije za sprovođenje zakona i nadležne organe o njenoj primjeni”, napisala je predsjednica Kosova na svom Facebook profilu, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Osmani Sadriu je dodala da “institucije Kosova neće oklijevati da djeluju kad god se naruše sigurnost i ustavni poredak”.

“Institucije Kosova nalaze se u borbi protiv malignog uticaja Rusije i njenih satelita u regionu, koji imaju za cilj da podrivaju naša dostignuća i dostignuća Sjedinjenih (Američkih) Država, NATO-a i EU. Zato ćemo nastaviti blisko sarađivati sa našim američkim i evropskim saveznicima kako bismo spriječili da Kosovo i naš region postanu plijen destruktivnih ambicija Rusije”, napisala je Osmani Sadriu.

(StarMo)