Naslovnica BiH Predmet “Lutka”: Sve priznao i dobio 8 godina zatvora

Predmet “Lutka”: Sve priznao i dobio 8 godina zatvora

470
foto: arhiva - ilustracija

Sarajevo — Optuženi Milan Mitić (1960.), u prisustvu advokata, u potpunosti je priznao krivicu za optužnicu kojom ga tereti Tužilaštvoo BiH.

Optuženi je obuhvaćen predmetom kodnog naziva “Lutka”, ali je više godina bio nedostupan pravosuđu BiH. U skladu s sporazumom, za optuženog je predložena zatvorska kazna u trajanju od osam godina.

Optužnica, tereti optuženog zajedno sa drugim osobama za učestvovanje u pokušaju ubistva Đorđa Ždrale 2006. godine, zatim ubistva Borisa Govedarica 2007. godine, pljački transporta novca Pavlović international banke na području Han Pijeska 2005. godine, pokušaju pljačke transporta novca Nove banke A.D. Bijeljina u Istočnom Sarajevu 2005. godine i pljački novca JP BH Pošta 2008. godine.

Optuženi je u potpunosti priznao krivicu za učestvovanje u navedenim krivičnim djelima i predložena kazna sukladna je ulozi i odgovornošću optuženog u izvršenju kaznenih djela.

Potpisivanjem sporazuma optuženi se odriče prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju mu na temelju sporazuma izrekne sud.

(StarMo)