Naslovnica BiH Predavanje o Covidu-19: Činimo najbolje za imunitet svaki dan

Predavanje o Covidu-19: Činimo najbolje za imunitet svaki dan

495

Mostar/Čapljina — Bošnjačka zajednica kulture (BZK) “Preporod” Čapljina i Sportsko društvo (SD) “Dubravka” Čapljina su u petak, 18. decembra, organizovali predavanje o temi “COVID 19: Istine i zablude”. Predavanje je održala Ema Bajgorić, doktorica medicine iz Mostara.

Doktorica Ema Bajgorić je istakla da moramo biti iskreni prema sebi, blagovremeno se javiti ljekaru, u doktora imati povjerenja i činiti najbolje za svoj imunitet svaki dan.

Predavanje je održano u skladu s trenutnim epidemiološkim mjerama, a organizatori su se zahvalili ljudima koji su pomogli prilikom organizacije, kao i svima koji su mu prisustvovali.

Inače, organizacije “Preporod” i “Dubravka” redovno sarađuju i trude se poboljšati kulturni i sportski život Bošnjaka Čapljine, saopštili su organizatori.

“Čapljinski ‘Preporod’ je organizacija koja djeluje nepunih pet godina i organizuje mnogobrojne manifestacije, ali trenutna situacija ne dozvoljava veća okupljanja pa se nadamo da ćemo u budućnosti raditi puno više, a večerašnje predavanje je svakako nešto jako korisno u trenutnom periodu”, istakla je Jasmina Turajlić, novoizabrana predsjednica BZK “Preporod” Čapljina.

“Mi smo mlada ekipa koja je spremna raditi i puno zahtjevnije projekte od trenutnih, a cilj nam je okupiti što više ljudi kroz udruženja koja imamo” naveo je Huso Đono, predsjednik SD “Dubravka” Čapljina, koji skupa sa Dženisom Veledarom vodi ovo uspješno sportsko udruženje.

Predavanje o temi “COVID 19: Istine i zablude” održano je uz podršku BH Telecoma.

(StarMo)