Naslovnica Region “Pravda za Filipa”: Već hiljade članova

“Pravda za Filipa”: Već hiljade članova

500
foto: Facebook

Zagreb/Split — Juče poslijepodne ukinuta je Facebook grupa Pravda za Filipa koja je u kratko vrijeme skupila preko 15.000 članova.

Grupa je ukinuta nakon medijskih napisa o tome kako se u njoj slavi trostrukog ubicu iz Splita. Članovi grupe na razini obožavanja o Filipu pišu da je heroj, šalju mu pisma i daju bezrezervnu podršku, piše Index.hr.

Nova grupa osnovana je jučer poslijepodne, a već broji preko 15.000 ljudi. Postavke su ovaj put privatne pa se ne može vidjeti šta se unutra piše.

“Ova grupa ne podržava nasilje već podržava prevenciju svakog nasilja i institucionalnu zaštitu građana kako ne bi dolazilo do uličnih obračuna. Nakon što je u niti 2 dana grupa okupila 20.000 članova, srušena je jer nekome ne odgovara da ljudi javno i masovno izražavaju nezadovoljstvo… Osnovana je nova grupa istog naziva u koju pozivamo sve koji smatraju da je odgovornost za scene nasilja na institucijama države, blagim kaznama, toleriranju nasilja, pasivnosti policije i sporosti i neučinkovitosti sudstva.

Grupa se zove Pravda za Filipa jer je subotnji masakr na splitskim ulicama posljedica totalnog sloma pojedinca prepuštenog sebi samom, od stresnog odrastanja u teško disfunkcionalnoj obitelji gdje je zakazao CZS, do suočavanja s narko-mafijom koja je reketarila i maltretirala njega i njegovu obitelj dok konačno nije došao do ruba i pukao”, stoji u opisu grupe.

(StarMo)