Naslovnica BiH “Pravda za Davida” Dodiku: Ispuni obećanje!

“Pravda za Davida” Dodiku: Ispuni obećanje!

406
foto arhiva

Banja Luka — Iz “Pravde za Davida” uputili su dopis članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku, pozivajući ga da “ispuni dva puta dato javno obećanje o izbacivanju tužioca iz njihovih kancelarija”.

U saopćnju podsjećaju Dodika da je 27. decembra 2018. godine dao izjavu za medije, a u vezi sa radom banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva u predmetu ubistva Davida Dragičevića.

“Tom prilikom ste izrekli javno obećanje da ćete lično pozvati građane da zajedno sa njima “izbacite” tužioce iz njihovih kancelarija ukoliko u roku od mjesec do dva od izrečenog obećanja, ne bude pomaka u istrazi. Naglasili ste kako je sramna činjenica da do tada, porodici i široj zainteresovanoj javnosti, nisu dati nikakvi odgovori, te da isto ne treba da radite Vi već tužioci, koji ne rade svoj posao a primaju platu” – rekao je on.

Od tog javno izrečenog obećanja, kako dodaju u saopćenju, prošlo je ne mjesec ili dva (rok koji je Dodik dao Okružnom javnom tužilaštvu) već nepunih jedanaest mjeseci.

Navode i da je Dodik prije dva dana “potvrdio obećanje izrečeno prije jedanaest mjeseci”.

Podsjećaju da se u petak 15. novembra navršava se tačno 600 dana okupljanja neformalne grupe građana “Pravda za Davida” koji traže samo jedno – otkrivanje pune istine o ubistvu Davida Dragičevića i procesuiranje odgovornih.

(StarMo)