Naslovnica Mostar Pozorište lutaka Mostar: Prva neverbalna predstava

Pozorište lutaka Mostar: Prva neverbalna predstava

568
Ines Pašić; Screenshot: FTV

Mostar — U Pozorištu lutaka Mostar u pripremi je nova predstava pod nazivom “O nježnosti”, koja će biti premijerno izvedena u četvrtak 16. januara.

Riječ je o neverbalnoj predstavi, koju režira peruanska, a porijeklom mostarska glumica i redatiljica Ines Pašić. Predstava govori o nježnosti kao dubokoj potrebi davanja i primanja onog najljepšeg u nama i načinu komunikacije, koji nam izoštrava sluh i oplemenjuje naše postupke i riječi, poručuje redatiljica Ines Pašić, koja, kako kaže, voli rad u u malom kolektivu kao što je Pozorište lutaka Mostar.

“Nježnost je svijest o onom čudesnom, skrivenom u svakodnevici. To je moć koja topi najhladnija srca, smiruje najžešće oluje i zacjeljuje najdublje rane. Nježnost prolazi kroz zidove koji nas dijele i osvjetljava put ka našem zajedničkom korijenu… onome koji nije podložan hirovima vremena i prostora. Nježnost je duboka potreba davanja i primanja onog najljepšeg u nama. Nježnost je način komunikacije koji nam izoštrava sluh i oplemenjuje naše postupke i riječi”, kazala je o predstavi autorica Ines Pašić.

“Od ove predstave očekujemo mnogo. Očekujemo mnogo zato što poznajemo rad Ines Pašić, čiji se stvaralački opus izučava na univerzitetima umjetnosti po cijelom svijetu”, dodao je Nedžad Maksumić, umjetnički direktor Pozorišta lutaka Mostar, prenosi federalna.ba.

(StarMo)