Naslovnica Mostar Pozorište lutaka Mostar ponovo otvara vrata

Pozorište lutaka Mostar ponovo otvara vrata

588
foto: plm.ba - ilustracija

Mostar — Nakon kraće pauze uzrokovane pandemijom, Pozorište lutaka u Mostaru ponovo otvara vrata za svoju publiku te će u srijedu, 21. marta, s početkom u 18 sati, izvesti predstavu “O nježnosti“, koju je osmislila i režirala poznata svjetska lutkarka Ines Pašić, koja trenutno živi u Peruu a sa svojim autorskim predstavama čest je gost najznačajnijih festivala i scena širom svijeta.

Ova predstava već je nagrađivana na međunarodnim lutkarskim festivalima, a u njoj igraju Igor Vidačković, koji je asistent režije, te mladi glumci Pozorišta lutaka Nina Popović i Ali Kamer Aksoy.

Predstava “O nježnosti“ neverbalnim sredstvima, uz muziku, pokret i ples, govori o svijetu, životu, ljubavi, odrastanju, strahovima, sreći, odlascima i povratcima, o traženju i nalaženjima. Namijenjena je kako najmlađoj publici, tako i odraslijim zaljubljenicima u lutkarsku umjetnost, naveli su iz Pozorišta lutaka.

Karte po cijeni od 5 maraka mogu se kupiti sat vremena prije početka predstave na blagajni Pozorišta lutaka, a moguće ih je rezervirati na telefon 036 552 625 ili na web stranici www.plm.ba.

Broj mjesta u sali je ograničen, u skladu sa svim odredbama Kriznog štaba, prenose bh. portali, pozivajući se na Fenu.


(StarMo)