Naslovnica Život Poznati reper osuđen zbog dilanja droge

Poznati reper osuđen zbog dilanja droge

644
Amar Hodžić alijas Buba Corelli

Sarajevo — Kantonalni sud u Sarajevu oglasio je krivim Amara Hodžića poznatijeg kao ‘Buba Corelli’ i Almira Bozaliju zbog krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

Hodžić i Bozalija osuđeni su na po jednu godinu zatvora.

Tereti ih se da su od decembra 2014. do juna 2015. godine kao članovi organizirane grupe nabavljali i prodavali opojnu drogu hašiš, amfetamine i kanabis na području Kantona Sarajevo. Optuženi su drogu čuvali u stanovima, poslovnim prostorima, kućama i automobilima, nakon čega su je prepakivali u manje paketiće za uličnu prodaju.

Amar Hodžić, zvani ‘Buba Corelli’, se nalazio u pritvoru od juna 2015. do februara 2016. godine, dok je Almir Bozalija bio u pritvoru od juna 2015. do januara 2016. godine. Obojici će u izrečenu kaznu zatvora uračunati vrijeme provedeno u pritvoru.

Treba istaći da je Buba Corelli već odležao osam mjeseci, što mu je uračunato u kaznu. On ima mogućnost da preostali dio zatvorske kazne plati i tako ne ode iza rešetaka.

Buba Corelli je poznati bh. reper koji je svoju karijeru započeo 2011. godine pjesmom “Oh No”. Njegovi hitovi poput “Sporije”, “Restart”, “Dokaz” i “Klinka” popularni su na cijelom Balkanu.

(StarMo)