Naslovnica Mostar Poznati književnik dolazi u Mostar

Poznati književnik dolazi u Mostar

371
Dževad Karahasan

Mostar — Promocija Izabranih djela Dževada Karahasana u izdanju izdavačke kuće ‘Connectum’, biće upriličenau srijedu 25. 9. 2019. godine u klubu čitalaca Narodne biblioteke Mostara, s početkom u 18 sati.

“Pozivamo vas da svojim prisustvom uveličate ovaj događaj kojim ćemo predstaviti opus najuglednijeg bosanskohercegovačkog pisca današnjice.Ovaj događaj rezultat je uspješne suradnje izdavačke kuće Connectum i Narodne biblioteke Mostar”, navode organizatori.

Dževad Karahasan rođen je 1953. godine u Duvnu. U rodnom je gradu završio osnovno i gimnazijsko skolovanje. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, studij komparativne književnosti i teatrologije, a u Zagrebu, na Filozofskom fakultetu branio je doktorski rad. Dugi niz godina su učestvovao je u uređivanju sarajevske revije za kulturna pitanje «Odjek». Rat u BiH 1992. godine zatekao ga je na mjestu profesora, kasnije dekana Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu. Piše drame, romane, pripovjetke, eseje, historiju i kritiku teatra, učestvuje kao dramaturg ili pozorišni režiser.

(StarMo)