Naslovnica BiH Pozitivne ocjene saveznika za jedinicu OS BiH

Pozitivne ocjene saveznika za jedinicu OS BiH

571
foto: Ministarstvo odbrane BiH

Čapljina — Svečanim dočekom pješadijske jedinice Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH) iz misije „Odlučna podrška“ Afganistan danas je u kasarni „Božan Šimović“ u Čapljini, uspješno realizovana još jedna rotacija iz okvira operacija podrške miru.

Ta jedinica Oružanih snaga BiH je svoju misiju realizovala u skladu s Odlukom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, u sastavu Oružanih snaga SAD-a, Koalicionih snaga u Islamskoj Republici Afganistan.

Prisutnima se obratio komandant 4. pješadijske brigade brigadir Zdravko Rezo, koji je istakao pozitivne ocjene Koalicionih snaga za realizovanu misiju pješadijske jedinice OSBiH, prenosi federalna.ba, pozivajući se na Fenu. Izrazio je posebno zadovoljstvo odličnim radom pripadnika brigade u multinacionalnom okruženju, radu sa lokalnim stanovništvom, kao i svim izazovima sa kojima se naša jedinica susretala u toku izvršenja misije.

Komandant Opeativne komande OSBiH generalmajor Radovan Ilić zahvalio se svima koji su doprinijeli uspješnoj realizaciji te misije, te istakao da je misija pokazala spremnost pripadnika Oružanih snaga BiH da učestvuju u međunarodnim misijama rame uz rame s multinacionalnim snagama.

Na ceremoniji najuspješnijim pripadnicima jedinice uručene su stimulativne mjere, saopšteno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

(StarMo)