Naslovnica Mostar Požari i posljedice nevremena

Požari i posljedice nevremena

172
foto: facebook - ilustracija

Mostar — Vatrogasne službe u Hercegovačko-neretvanskom kantonu imale su proteklog dana šest intervencija i to dvije na gašenju požara, te četiri tehničke prirode.

To se navodi u jutrošnjem, redovnom biltenu događaja za protekla 24 sata Operativnog centra civilne zaštite i vatrogastva HNK-a.

Na području Mostara su registrovana dva požara. U nedjelju u popodnevnim satima gorjeli su trava i rastinje pored puta za Aluminij, dok je nešto kasnije gorio automobil u Ulici kneza Trpimira, odnosno u predratnoj Đorđa Borozana.

Vatrogasci su proteklog dana uklanjali i posljedice nevremena. U Mostaru su juče ujutro u Ulici kralja Tomislava, odnosno predratnoj Mahe Đikića, uklanjali stabla sa tla.

U Čapljini, vatrogasci su na tri različita lokaliteta uklanjali stabla sa kolovoza, te sa parkinga.

U izvještaju OC-a CZV-a HNK-a stoji i da je u noći između subote i nedjelje područje Opštine Jablanica zahvatilo jako nevrijeme, praćeno grmljavinom, jakim vjetrom im kišom, što je izazvalo oštećenja na nekoliko stambenih i drugih objekata. Pripadnici Civilne i protivpožarne zaštite su izvršili uviđaj na prijavljenim objektima na kojima je pričinjena materijalna šteta.

(StarMo)