Naslovnica Region Požar u covid-bolnici, ima mrtvih

Požar u covid-bolnici, ima mrtvih

170
foto: Twitter

Tetovo — U COVID bolnici u Tetovu, gradu na sjeverozapadu Sjeverne Makedonije, u srijedu uvečer izbio je požar u kome je izgorjela skoro cijela improvizovana bolnica.

Ministarstvo zdravstva je saopštilo da zasad mogu potvrditi da je u požaru život izgubilo najmanje 10 osoba, ali strahuju da bi taj broj mogao biti veći, javlja portal slobodnaevropa.org.

Uzrok požara još nije poznat.

U saopštenju Ministarstva zdravstva piše da se u tetovskoj COVID bolnici desila strašna nesreća: “U toku je transport povrijeđenih u Skoplje, gdje su timovi na klinici mobilizirani. Nakon završenog uvida informisat ćemo javnost o činjeničnom stanju.”

Na mjesto nesreće su stigli premijer te zemlje Zoran Zaev i ministar zdravstva Venko Filipče, koji je prethodno na društvenim mrežama napisao da je požar ugašen, ali da ima žrtava.

Gradonačelnica Tetova Teuta Arifi je izjavila da nema informacija o tome kako je počeo požar, ali je dodala da prve informacije govore da se nesreća desila jako brzo.

Požar je izbio oko 21 sat, a vatrogasne jedinice su odmah izašle na teren. Ubrzo je požar lokalizovan, a oko 22:30 je ugašen.

Prema informacijama lokalnih medija, u ovoj bolnici u Tetovu se liječilo preko 80 pacijenata, prenosi federalna.ba.

(StarMo)