Naslovnica Život Povoljni uslovi za vožnju

Povoljni uslovi za vožnju

106
foto: arhiva - ilustracija

Mostar — Uz povoljne uslove za vožnju, saobraćaj se na većini putnih pravaca odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su u toku radovi, javljaju iz Operativnog centra civilne zaštite i vatrogastva HNK-a, pozivajući se na Auto moto savez u BiH.

Na dionicama puteva gdje su u toku radovi saobraćaj se odvija sporije, pa se vozače moli za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije saobraćaja.

Zbog izvođenja radova na dionici M-16.2 Prozor – Jablanica u tunelu Jasen, putnički automobili saobraćaju obilaznicom u blizini, dok se vozila preko 7.5 t (osim autobuskog saobraćaja) preusmjeravaju na alternativne pravce Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

Upozorava se vozače na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz na dionici M-17.5 Blidinje – Jablanica.

Zbog radova na dionici M-6 Ljubinje – Trebinje (skretanje za Ravno) obustavljen je saobraćaj u vremenu od 08:00 do 14:00 sati (svaki dan osim nedjelje). Za vrijeme obustave, saobraćaj se preusmjerava na alternativni pravac Stolac – Berkovići – Krivača – Bileća – Trebinje.

Sporije odvijanje saobraćaja zbog radova očekivati je na putevima M-17 Mostar – Jablanica (most Begića i Begovića), Buna – Tasovčići i Tarčin – Konjic.

Zbog radova na putu R-425a Tromeđa – Zvirovići obustavljen je saobraćaj za kamione i autobuse, dok se saobraćaj putničkih automobila obustavlja povremeno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Ulaz u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obavezni PCR ili ELISA test ne stariji od 72 sati.

Tranzit kroz Crnu Goru bez posjedovanja PCR ili ELISA testa omogućen je uz kontrolu vremena ulaska, prolaska kontrolnih punktova i izlaska, bez zadržavanja u Crnoj Gori.

Za vrijeme ove mjere, prelazak nije moguć preko graničnog prelaza Hum.

Na graničnom prelazu Metaljka (Čajniče – Pljevlja) moguć je ulazak u Crnu Goru u vremenu od 07:00 do 19:00 sati.

(StarMo)