Naslovnica Region Povišena borbena gotovost vojske na jugu Srbije!

Povišena borbena gotovost vojske na jugu Srbije!

92

Novi Pazar — Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović izjavio je 23. septembra da su jedinice Vojske Srbije “u povišenoj borbenoj gotovosti u garnizonima Raška i Novi Pazar”, jer na taj način država, kako je rekao, “želi da pošalje jasnu poruku da se više neće dogoditi pogrom srpskog naroda”.

Raška i Novi Pazar su mjesta na jugu Srbije, nadomak granice sa Kosovom. Dva prelaza na sjeveru Kosova (Jarinje i Brnjak), ali i putevi koji vode do njih, već četiri dana blokiraju kosovski Srbi, zbog odluke kosovskih vlasti da uvede probne tablice za srpske registarske oznake ali i da se krene sa konfiskacijom tablica sa gradovima na Kosovu, koje izdaje Srbija.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je pripadnike Vojske Srbije u garnizonima u Novom Pazaru i Raški, gdje je sa načelnikom generalštaba generalom Milanom Mojsilovićem prisustvovao “prezentaciji spremnosti pripadnika vojske”.

“Naša vojska ne provocira, ali je spremna da zaštiti narod ukoliko se dogodi bilo šta što ugrožava njegov život. Važno mi je da vidim da su ovi ljudi raspoloženi i spremni. Oprema i tehnika koju smo nabavljali je u pravim rukama profesionalaca”, rekao je Stefanović, prenio je javni servis RTS.

(StarMo)