Naslovnica Region Potvrđena optužnica protiv Milana Bandića

Potvrđena optužnica protiv Milana Bandića

491
Milan Bandić

Zagreb — Na zagrebačkom Županijskom sudu potvrđena je optužnica u aferi ‘Agram’, koja se odnosi na zbrinjavanje otpada u Zagrebu.

Na Županijskom sudu u Zagrebu održana je sjednica optužnog vijeća na kojoj je potvrđena optužnica u kojoj se gradonačelnik Milan Bandić i Petar Pripuz terete zbog načina zbrinjavanja otpada od strane Grada Zagreba.

Informaciju je za Dnevnik.hr potvrdio odvjetnik Anto Nobilo.

Podsjetimo, oOpartnera” gradskih tvrtki, za navodne nezakonitosti ”teške” više od 25 miliona kuna, USKOK je sudu predao još sredinom decembra 2015. No sjednice optužnih vijeća više su puta prekidane i odgađane. Sedam tačaka optužnice za štetu gradskom i državnom proračunu sud je potvrdio u martu, a tri su točke tada tužiteljstvu vraćene na doradu.

U optuženičkoj piramidi nakon Bandića sjede bivši šef Holdinga Slobodan Ljubičić, vlasnik CIOS-a Petar Pripuz, gradonačelnikov savjetnik Željko Horvat, bivši direktor ZET-a Ivan Tolić, Ivan Markušić, referent za javnu nabavu Zagrebačkog holdinga Filip Čulo, direktor Čistoće Miljenko Benko, zamjenica pročelnice gradskog Ureda za imovinsko-pravne poslove Ines Bravić, načelnica odjela za pravne poslove u Gradskom uredu za imovinsko-pravne poslove Koraljka Rožanković Uremović, direktor građevinske tvrtke Bramgrad projekt Branko Mihaljević, pročelnik stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum, pročelnik Bandićeva ureda Miro Laco te glavni tajnik Zagrebačkog športskog saveza Zdenko Antunović.

(StarMo)