Naslovnica BiH Potreban je oprez – Kolovozi su klizavi

Potreban je oprez – Kolovozi su klizavi

281
foto arhiva

Sarajevo — Na putevima u BiH jutros se saobraća po mjestimično mokrom i klizavom kolovozu, pa iz BIHAMK-a vozače pozivaju na pojačan oprez.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog radova u tunelu Čaklovići (Tuzla-Kalesija) saobraćaj se od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Povodom Međunarodnog praznika rada i vjerskog praznika pravoslavnog Vaskrsa, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području BiH do 03.05. do 24 sata.

 

(StarMo)