Naslovnica BiH Potraga za M.J. se nastavlja

Potraga za M.J. se nastavlja

815
foto: arhiva - ilustracija

Mostar — Jutros od 7 sati nastavljena je potraga za jednom muškom osobom, čiji je nestanak prijavljen u petak poslijepodne.

To je saopšteno jutros iz Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kako se navodi u jutrošnjem, redovnom biltenu događaja za protekla 24 sata OC-a CZ-e HNK-a, 3. januara u 15:45 sati prijavljen je nestanak muške osobe inicijala M.J. (1959.) iz Gabela Polja.

Potraga je juče trajala od 16:00 do 01:30 sati na području Zvirića i nastavlja se jutros od 07:00 sati, stoji u izvještaju Civilne zaštite.

Iz Saveza gorskih službi spašavanja (GSS) u BiH saopšteno je da je u petak uveče pokrenuta velika potražna akcija za nestalim Milenkom Jurkovićem u okolini sela Zvirići kod Ljubuškog.

“Milenko Jurković (1958.) nestao je juče poslijepodne iz zasoka Staje u Zvirićima. U akciji učestvuje 77 gorskih spasilaca iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, policija, vatrogasci i mještani.

GSSuBiH poziva sve građane ako imaju ili dođu do informacije o kretanju nestale osobe da to jave na broj telefona 063 320 917 ili najbližoj policijskoj stanici”, saopšteno je iz GSS-a.

(StarMo)